Andalusië per fiets 2005

Brief aan Raúl González

Voor het laatst bijgewerkt op 7-08-2005

Home
Inleiding
Trajectgegevens

 

20/5 Vertrek Beekbergen
21/5 Sevilla
22/5 Naar Cazalla
23/5 Naar Hornachuelos
24/5 Naar Córdoba
25/5 Córdoba
26/5 Naar Zuheros
27/5 Naar Montefrio
28 /5 Naar Granada
29/5 Granada
30/5 Naar Guadix
31/5 Naar Laroles
1/6 Naar Trevelez
2/6 Trevélez
3/6 Naar Orgiva
4/6 Naar Alhama
5/6 Naar Colmenar
6/6 Naar Alhaurín
7/6 Naar El Burgo
8/6 Naar Grazalema
9/6 Grazalema
10/6 Rondrit Grazalema
11/6 NaarJimera
12/6 Naar Ronda
13/6 Ronda
14/6 Naar El Chorro
15/6 Naar Antequera
16/6 Naar Torremolinos
17/6 Bezoek El Torcal
  Torremolinos
21/6 Naar Beekbergen
   
 

Terugblik

 

 

Zaterdag 28 mei 2005 Montefrio - Granada

Problem amigo?

De spieren mogen zich de eerste 5 km direct al weer aanspannen, maar daarna volgt 10 km geleidelijk dalen met aan de rechterkant een bergwand en links vergezichten over olijfgaarden.
Na Tocón wordt het redelijk vlak. We volgen een weggetje door olijfgaarden, met in de berm aan beide kanten geurende mimosa. "Even een foto maken Henk". Henk zet zijn fiets aan de kant en ik ga vast klaar staan om op zijn teken op het meest fotogenieke punt te poseren, waarbij ik doe alsof ik fiets. Als het voor de derde keer over moet klinkt er een stem: "Problem amigo?" Een Spaanse wielrenner stapt af en wanneer Henk zegt, dat hij een foto van mij wil nemen, neemt de Spanjaard het over. Daarna is hij erg belangstellend naar onze route die we fietsen. Ik laat hem de kaart zien op mijn stuurtas en hij geeft zijn goedkeuring. Mooie route, rustige weg. Daarna komt er een peleton wielrenners aanfietsen en haakt hij bij die amigo's aan.
Later op de dag komen we hem nog een keer tegen; er wordt uitgebreid gegroet. Zo fietsen we rustig naar Granada en zoeken het laatste stuk onze eigen weg naar camping Reina Isabel in La Zubia. Kleine camping met een half uurs busdienst naar Granada. Op de camping is een prima restautant met een erg leuk grotendeels met druivenstruiken overschaduwd terras. Voor zover op een gerecht van toepassing kun je de kok bezig zien met het bereiden van de gerechten op een grote barbecue. Van harte aanbevolen om jezelf hier eens te laten verwennen.

Voor de kampeerders onder ons:
Vlak voor Granada, bij een rotonde voor het voorstadje Purchil, verlaten we de beschrijving van Raúl (bij km. 51) en gaan rechtsaf richting Cullar Vega en vervolgens Armilla. Dit is een behoorlijk eind, gewoon de weg blijven volgen. Dan aan het eind op een T-kruising linksaf richting Granada. Rechtdoor over rotonde en onder snelweg door, volgende rotonde ook rechtdoor. Je ziet op een gegeven moment verwijzingen naar Alhambra. Volg deze weg over het fietspad en al snel zie je een verwijzing naar camping. Daar dus rechts af ook weer een groot gedeelte over een fietspad, steeds maar rechtdoor en na 4 km camping Reina Isabel.