Andalusië per fiets 2005

Brief aan Raúl González

Voor het laatst bijgewerkt op 9-08-2005

Home
Inleiding
Trajectgegevens

 

20/5 Vertrek Beekbergen
21/5 Sevilla
22/5 Naar Cazalla
23/5 Naar Hornachuelos
24/5 Naar Córdoba
25/5 Córdoba
26/5 Naar Zuheros
27/5 Naar Montefrio
28 /5 Naar Granada
29/5 Granada
30/5 Naar Guadix
31/5 Naar Laroles
1/6 Naar Trevelez
2/6 Trevélez
3/6 Naar Orgiva
4/6 Naar Alhama
5/6 Naar Colmenar
6/6 Naar Alhaurín
7/6 Naar El Burgo
8/6 Naar Grazalema
9/6 Grazalema
10/6 Rondrit Grazalema
11/6 NaarJimera
12/6 Naar Ronda
13/6 Ronda
14/6 Naar El Chorro
15/6 Naar Antequera
16/6 Naar Torremolinos
17/6 Bezoek El Torcal
  Torremolinos
21/6 Naar Beekbergen
   
 

Terugblik

 

 

Terugblik

We zijn al weer een poosje thuis en eigenlijk heb ik mijn volgende 'marathon' al weer gehad; herinneringen van de vakantie ophalen en die verwoorden op papier. Maar ook daar heb ik ergveel plezier aan beleefd. Bij elk traject kwamen de beelden weer zo helder naar voren, was het soms alsof ik de geur rook, de vogels hoorde en de hitte en de vermoeidheid opnieuw voelde.
En ik wist dat jij me met het lezen van het verhaal op de hielen zat Raúl. Ik zette als ik een dagverslag af had, het alvast op de site en ik wist dat je elk traject meelas, nieuwsgierig naar onze bevindingen. Ik had er plezier om.

Je moet wel voldaan zijn als je leest hoe wij van de tochten hebben genoten.En je zult je best wel eens vermaakt hebben om ons gekerm en gekreun. Ach, elke vakantiefietser zal dat herkennen en er om glimlachen.
Het woord 'overweldigend' wordt nogal eens door mij in het verslag genoemd. Ik ga dat niet veranderen. Zou niet weten welke superlatieven ik er voor zou moeten gebruiken. Het was gewoon mijn gevoel.

Je kunt meer dan voldaan en tevreden zijn. Trots mag ook op zo'n in onze ogen perfecte en prettige beschrijving. Je hebt erg boeiende weggetjes gevonden. De infrastructuur in Andalusië is niet zo breedmazig, zodat al heel wat trajecten eerder door deze of gene beschreven zijn, maar toch heb jij weer nieuwe wegen gevonden. Maar dat niet alleen. Je hebt er voor gezorgd, dat de omgeving vanaf de mooiste kanten benaderd wordt. Toen ik van plan was er een wijziging in aan te brengen en ik daarover met jou in contact trad, heb je terecht mij weer op 'het juiste pad' gebracht. We zijn je dankbaar.

En wat nu; wat gaan we volgend jaar doen. Een andere route uit jouw boek? De route door de Sierras del Segura - Costa de Almeria, waarvan ik weet dat hij bij jouzelf favoriet is?
Maar in Toledo en Madrid zijn we ook nog nooit geweest. We bezinnen ons nog, maar het zit er dik in dat het weer een route uit jouw boekje wordt.

Ook namens Henk: Bedankt Raúl.

Henny.