AndalusiŽ per fiets 2005

Brief aan Raúl González

Voor het laatst bijgewerkt op 26-12-2008

Home
Inleiding
Trajectgegevens

 

20/5 Vertrek Beekbergen
21/5 Sevilla
22/5 Naar Cazalla
23/5 Naar Hornachuelos
24/5 Naar Córdoba
25/5 Córdoba
26/5 Naar Zuheros
27/5 Naar Montefrio
28 /5 Naar Granada
29/5 Granada
30/5 Naar Guadix
31/5 Naar Laroles
1/6 Naar Trevelez
2/6 Trevélez
3/6 Naar Orgiva
4/6 Naar Alhama
5/6 Naar Colmenar
6/6 Naar Alhaurín
7/6 Naar El Burgo
8/6 Naar Grazalema
9/6 Grazalema
10/6 Rondrit Grazalema
11/6 NaarJimera
12/6 Naar Ronda
13/6 Ronda
14/6 Naar El Chorro
15/6 Naar Antequera
16/6 Naar Torremolinos
17/6 Bezoek El Torcal
  Torremolinos
21/6 Naar Beekbergen
   
 

Terugblik

 

 

Allereerst .....

..... wie is Raúl González?
Raúl hebben we leren kennen op de Fietsvakantiebeursin de RAI in januari 2005. Wij hebben daar samen met heml 'fietsen in Spanje' gepromoot.

Raúl is Spanjaard, maar woont al tien jaar in Nederland. In Nederland heeft hij het plezier in verplaatsen per fiets en het op die manier genieten van de omgeving ontdekt. Daarna heeft hij mooie streken in zijn geboorteland opnieuw per fiets beleefd. Met bezieling heeft hij een aantal van zijn gemaakte tochten beschreven, wat geresulteerd heeft in een fietsreisgids met heldere traject informatie, nuttige adviezen en gedetailleerde routebeschrijvingen. Het boek is prettig leesbaar, zodat je in de voorbereiding vanuit je luie stoel al veel zin krijgt om het zelf te beleven.
De boeken waren voor de beurs net op tijd gedrukt en kwamen rechtstreeks in dozen van de drukkerij naar de RAI. Met gepaste trots opende Raúl een doos en gaf ons spontaan het eerste exemplaar. Tussen de bedrijven door begonnen we al stukjes te lezen en na de beurs wisten we wat we de komende vakantie zouden gaan doen:
Fietsen in Andalusië.

Wij hebben grotendeels twee van zijn beschreven routes gefietst, n.l. 'Gouden driehoek van Andalusië en 'Ronde van Andalusië'. Hier en daar hebben we zelf invulling aan de fietstocht gegeven. Ik wil nu alvast verklappen, dat het een schitterende reis geweest is. Niet gemakkelijk, maar dat is straks wel te lezen in de trajectbeschrijving. De trajecten uit het boek die die wij gefietst hebben, zijn perfect beschreven. We hebben geen misser kunnen ontdekken. Ook de prettig leesbare informatie over wat er te zien is onderweg, maakte het beleven van de omgeving nog intenser.

Wie niet wachten wil op onze beleving maar honger heeft naar het boek: de titel is:
Fietsvakanties in Zuid- en Midden-Spanje; de mooiste tochten met overnachtingen in hostals. Raúl González ISBN 90-9018804-5. Website http://www.fietseninspanje.nl/index.html
Wilt u het boek bestellen, dat kunt u dat vanaf deze site online doen bij de fietsvakantiewinkel

(ook de later in het verhaal gebruikte 'fietspyama' bij het vervoer per vliegtuig is eveneens online bij de fietsvakantiewinkel te bestellen en wordt binnen een paar dagen toegezonden).

En wie zijn wij?
Als je al eerder fietsverhalen op mijn site gelezen hebt, heb je al een aardige indruk, maar hier toch nog even in het kort. Wij zijn Henk en Henny Rave, resp. 57 en 55 jaar oud. Voordat we Spanje als fietsland hebben ontdekt en daar behoorlijk verslaafd aan zijn geraakt, hebben we gefietst vanuit huis naar de Middellandse Zee en vanuit huis dwars door Duitsland, Zwitserland, Italie naar Florence. Deze verhalen staan niet op mijn site, wel op papier op te vragen. (Zie homepage voor onze belevenissen tijdens het fietsen van delen van de Via de la Plata en El Cid route).

Dit jaar ga ik Raúl ons 'verhaal' vertellen in een open brief. Je mag gewoon meelezen. Belangrijke opmerking vooraf: Raúl's beschrijving in zijn boek is gericht op verblijf in hostals; wij hadden volledige bepakking op de fiets, dus tent, slaapzakken, stoeltjes - de eeuwige strijd: nemen we ze wel of niet mee - dus ongeveer 15 kg. meer aan bagage. Eigenlijk eigen schuld bij de te dikke bult, waar we soms kermend overheen fietsten. Maar daarna altijd weer trots en voldaan, omdat het lukte. Achterom kijkend hebben we dikwijls gezegd: "Dit hadden we niet willen missen".

Lees mee, beleef mee en reageer gerust: email: henny@hennyswereld.nl . Ik ben altijd bereid om nadere toelichting te geven en vragen te beantwoorden.