Een jaar lang struinen over De Enk

Voor het laatst bijgewerkt:28/10/05

Home

Inleiding

Het pad naar De Enk

Anekdotes
* Lange niet dom
* En dan ...?
* POEMA


* ... en waar gaat de mais-het hooi naar toe
* ... en wie gaat er mee 'aan de haal'?


* Wat vliegt daar
* Dieren
* Bloemen
* Oude bomen

GESCHIEDENIS
*Geschiedenis en ontstaan
*Paden krijgen namen
* Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
* Bos 'Munsterman'

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

April 2005

Dinsdag 5 april 2005

Ah, er gaat wat gebeuren. De eerste boer wordt door mij gesignaleerd. Al is hij niet de allereerste. Hier en daar liggen al lappen zwarte grond. Toch ruikt het nog niet echt naar voorjaar. De koude wind komt uit het oosten, een wind die niet goed is voor de groei. Er wordt dan ook nog niet gezaaid volgens mij. Ik heb een ongeduldig gevoel over mij. De Enk moet gaan leven, ontwaken.

Vrijdag 15 april 2005
En zo loop ik regelmatig naar De Enk om te zien of de boeren het voorjaar al 'in de kop' geslagen is. Dan pas is het echt voorjaar. Steeds zie ik dat er meer vakken bouwland zwart gemaakt zijn, maar nooit zie ik ze aan het werk. Het wordt op het laatst bijna een opsessie. Vaak sta ik achter het huis te luisteren of ik in de verte ook tractoren hoor. Zo ja, dan scheur ik op mijn fiets naar De Enk en of de duvel er mee speelde, of de tractor komt mij al tegemoet in de Dorpstraat of hij trekt net z'n laatste voor en voordat ik een foto kan maken, houdt hij er mee op.

Zondag 24 april 2005
Goed ik zie dan wel langzaam de winterslaap verdwijnen; mijn boom ontvouwt voorzichtig zijn knoppen en laat mij teer groen zien, waar ik voorzichtig aan voel. Wat lekker zacht.