Augustus 2005

Waar zijn de bieten vroeg ik in juli?
Daar zijn de bieten, ik vind ze terug in het veld dat eerder alleen maar uit kamille en onkruid leek te bestaan. Vermoedelijk zijn de bieten pas laat op gang gekomen door het koude weer. Och en wat doen ze hun best om er nog wat van te maken.

3 augustus 2005

Wat is de mais al hoog begin deze maand. Het lijkt of er per dag wel vijf centimeter bij komt. Volgens mij heb ik het nog niet eerder zo hoog gezien. Ik herinner me van vorig jaar dat pas in de maanden september de mais een groeischeut kreeg. Nu kun je al zien dat er zich dikke maiskolven ontwikkelen.

7 augustus 2005

De dag begint mooi; heldere strak blauwe lucht. Krijgt het koren de kans om goed op te drogen, verder te rijpen? Ik wandel een hele poos eerst richting oosten. Wanneer ik na een uurtje terug loop, tekenen zich de eerste wolken al weer aan de lucht. Mooi gezicht en ik verwonder me erover hoe snel de lucht zich vult met slierten, die al snel groeien tot compacte donsdekbedden. Even later verandert het motief in een kleur waar ik niet van houd; diverse tinten donkergrijs, het laatste kwartier moet ik rennen, om droog thuis te komen.

11 augustus 2005

Dagthema : wat bloeit en groeit er naast de gewassen in augustus?

Wat dacht je van brandnetelsoep en een bramentoetje?
En een kamilliethee na om last van winderigheid voor te zijn?
Als hoofdgerecht zou een konijnenboutje goed passen - er lopen er genoeg rond - en er staan diverse kruiden op de Enk, waarvan een heerlijke bijpassende saus gemaakt kan worden.
Wat ik zo leuk vind, is dat bloemen zich niks van 'op kleur' aantrekken, zoals je vaak in aangelegde tuinen ziet. De plant groeit waar hij zich het beste voelt. En het staat schitterend, die kleuren door elkaar, de verschillende formaten. Soms moet je goed opletten, want je ziet er zo een paar over het hoofd. Wel is het vaak zo dat donkergekleurde bloemen in de schaduw staan.

24 augustus 2005

De maand augustus schiet al weer op. Ik ontdek dat er al koren is geoogst, had dat graag willen zien, maar er komt nog wel een herkansing.

En er ligt gras keurig verpakt in pakjes in het gemaaide weiland, waar het gras al opnieuw is gaan groeien voor een volgende oogst. Ook nu heb ik niet gezien, dat het gras verpakt werd en ook dat had ik graag willen zien.
Maar gelukkig komt ook hiervoor nog een herkansing. Ik heb pas gemaaid gras ontdekt en dat zal een dezer dagen worden ingepakt.
Alleen ....... volgende week ben ik afwezig, als ze dan maar niet .....

 

Jammer dat de maand augustus wat aan de grauwe en te koude kant was en het land amper lekker door de zon is gestoofd. We moesten het vaak doen met mooie wolkenpartiijen maar nog vaker met een lucht in de tint 'mat-gries'. En dat levert dan weer een 'rustig' beeld op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een jaar lang struinen over De Enk

Voor het laatst bijgewerkt op 21-09-2005

Home

Inleiding

Het pad naar De Enk

Anekdotes
* Lange niet dom
* En dan ...?
* POEMA


* ... en waar gaat de mais-het hooi naar toe
* ... en wie gaat er mee 'aan de haal'?


* Wat vliegt daar
* Dieren
* Bloemen
* Oude bomen

GESCHIEDENIS
*Geschiedenis en ontstaan
*Paden krijgen namen
* Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
* Bos 'Munsterman'

Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December