20/9/2002    Argelès Plage         0 km

We willen, hoeven en kunnen niet meer naar het strand vandaag. We zijn nog steeds lichtgevend en kunnen geen zon op de huid verdragen, hooguit onze achterkanten zouden nog bestraald kunnen worden. Daarbij is één middag strandzitten al bijna teveel van het goede. Gelukkig is de zon vandaag  minder uitbundig. We wandelen naar Argeles Village, zo'n 3 km. landinwaarts. Op weg er naar toe passeren we een tuin waarin allemaal beschilderde cementbeelden staan; voornamelijk gezichten. Heel apart. Wat iemand al niet bedenkt om zich bezig te houden. Argeles is een aardig Frans dorpje met een gezellig winkelstraatje met terrasjes waar we natuurlijk een grand café en een café au lait nemen.

Terug bij de tent gaan we even lezen. Er hippen wat vogeltjes om ons heen in de hoop dat wij wat kruimeltjes laten vallen. Je kunt zien dat het echte campingmus- en meesjes zijn. Totaal niet schuw. Op een gegeven moment gaat een koolmeesje op Henk zijn knie zitten en daarna op de rand van het boek waar hij uit leest en kijkt over de rand mee. Nederlandse tekst en ook nog op de kop wordt te moeilijk en na een poosje vertrekt hij weer.

's Middags strekken we opnieuw de benen en wandelen over de boulevard naar het 1 km verderop gelegen haventje met wat plezierjachten en zeilboten. We zitten een poosje op de pier te kijken hoe schoolkinderen les krijgen in zeilen.  Er zijn 6 bootjes verbonden met een touw en in ieder bootje zitten 4 kinderen. De boefjes zitten natuurlijk in de achterste boten en de meisjes vooraan. De juf zit in het voorste motorbootje en trekt de bootjes een  eindje de zee op. Daarna wordt er luidkeels instructies gegeven. Bij terugkomst kunnen de jongens in het laatste bootje het natuurlijk niet laten om flink te wiebelen, waarna ze vanaf de kant door een  'droog'instructeur tot de orde worden gemaand. Het is ook overal hetzelfde met die blagen, alleen de taal verschilt. Heerlijk.

Ik wil een maaltijdsoep koken. In de winkel heb ik al van alles zien liggen wat ik er aan verse ingrediënten erin kan dumpen. Laat het nu aan het eind van de dag gaan regenen. We besluiten dan maar weer een pizza te gaan eten.

Terug naar index