22/9/2002   Busreis naar Utrecht

De chauffeurs André en Ton zijn zo af en toe best in voor een praatje en soms vang ik wat op. Het gaat over hun reizen en slapen. De chauffeur vertelt dat ze na een nacht reizen een verplichte tijd moeten rusten en in een hotel gaan slapen.  "Wanneer we de hele dag hebben geslapen zijn we goed uitgerust en om acht uur 's avonds slingeren we hem ( de bus) weer aan." Ik krijg bij zulke verhalen altijd 'beelden'; de chauffeurs die met een grote slinger aan de voorkant van de bus de motor op gang proberen te brengen. Ach laat maar.

Over wat ze soms behalve een racefiets of hybride als vervoermiddel mee moeten nemen: "tandems, vreselijk lastig; laatst was er een Spartamed bij. Och het kan wel als de benzine er maar uit is."  Even later: "vorig jaar hebben we een man met step mee genomen. Een step met grote wielen. De man met baard, sandalen aan, zo'n moderne jezus."

Na Suze la Rouze worden de bedden opgemaakt en pas om half tien de volgende ochtend mogen we opstaan voor het ontbijt bij het AC restaurant in België.  Ik heb geen nacht vernomen en goed geslapen. Henk is een poosje druk geweest met de rammelende koffiebar achter ons, maar voelt zich ook goed uitgerust. Albert en Marianne staan ons al op te wachten in Utrecht en brengen ons daarna naar huis.

Het is een indrukwekkende vakantie geweest. Vooral het fietsen dwars door Spanje met zijn prachtige middeleeuwse stadjes en dorpjes, de verlaten dorpjes in het 'lege' heuvelachtige ruige landschap, dan weer hoogvlaktes,  ruďnes vaak moors,  kapelletjes. Ook zagen we veel schapen- en geitenkuddes en ook gieren zittend op hoge rotsen of eindeloos door de lucht zwevend. De vriendelijkheid en behulpzaamheid van de mensen heeft ons erg geroerd.

Fietsen in Spanje: hier willen we zeker nog een keer een vervolg aan geven.

 

 

"Nog een keer?" is de vraag van Bert Sitters, wanneer we hem treffen op de fietsvakantiebeurs. We doen niet al te spontaan, we hebben tenslotte nog meer te fietsen. Wel worden we enthousiast over zijn nieuwe Zilverroute van Sevilla naar Santiago de Compastella. Het boekje wordt alvast gekocht. Wie weet !!!

 

Terug naar Index