Zondag 24/8 Orthez – Oloron-Ste Marie 60 km.

Om 6 uur ’s morgens worden we gewekt door onweer, zodat we gelijk onze wekker een uur verder zetten en pas om 8.00 uur op staan. De tent heeft zich goed gehouden op een klein plasje na. Achteraf onze eigen schuld; we hadden nog een scheerlijn moeten spannen. Ach we moeten elkaar nog wat beter leren kennen. Om 10.00 uur rijden we de camping af. Vandaag krijgen we een oefening voor morgen, wanneer we de Pyreneeën over moeten. Vandaag staan er twee redelijke bulten op het programma, die onze beenspieren al wat op spanning brengen. Na Navareaux fietsen we nog 25 km plat langs de rivier Oloron door kleine boerendorpjes, met uitzicht op de wenkende, uitdagende maar toch ook dreigende Pyreneeën. Ik ben niet bang en verheug me eigenlijk wel op deze uitdaging; vind het spannend.

We komen redelijk vroeg aan op de camping Municipal in Oloron-Ste Marie. Ik wil nog graag even naar het stadje; er moeten een aantal mooie kerken zijn die ik graag even wil bezichtigen. De Kathedraal in Ste Marie hebben we snel gevonden maar de Ste Croix staat in het gedeelte Oloron en we komen erachter dat het een eind klimmen is op de fiets; net gedoucht en we drijven een uur later al weer in ons zweet. De Notre Dame kerk nummer 3 vinden we ook mooi, maar dan wel van afstand. Vlak bij de camping zien we een Mc Donalds en de keus tussen zelf koken of gebakken spons met ketchup is snel gemaakt. Best lekker, vooral de milkshake.
We hebben Oloron-Ste Marie niet goed bezichtigd blijkt later. Wij vinden er niet veel aan terwijl de Engelsen, waarmee we later een pilsje drinken bij de bar er nogal lovend over doen.

Terug naar index