Maandag 15 september Torremolinos 0 km

We slapen uit tot half tien, halen rustig ontbijtspullen, bakken een eitje, drinken koffie. Daarna in alle ontspannenheid naar het strand gelopen, dicht bij het centrum. Om weer een beetje terug te komen in de normale wereld, neemt Henk een Whopper en milkshake.
We huren een luxe ligbank onder een rieten parasol. Wat kan een mens zich snel omschakelen; zeker deze makkelijke kant op. Voordat ik naar volle tevredenheid lig heb ik het bed al 10 keer verschoven, dus ben ik al 9 keer opgestaan. Henk wordt er niet goed van. We hebben ook rieten strandmatjes gekocht. Ik kan moeilijk met mijn 25 x 60 handdoek de bank bedekken. Door mijn ge-urm is de mat al bij het eerste gebruik een beetje kapot.
Lezen. Ronald Giphart zijn boekenweekgeschenk is aan de beurt. Ik vind het wel een leuk be(ge)schreven verhaal alleen vind ik dat Ronald zich niet echt goed heeft kunnen verplaatsen in de gedachten/gevoelswereld van een vrouw. Het zijn mannenfantasieën. Is míjn mening natuurlijk. Maar ‘hoe lees ik op mijn buik’ heeft op een gegeven moment meer aandacht dan het boek. Als je op je buik op zo’n bed gaat liggen, krijg je, doordat het hoofdeinde niet helemaal plat kan, al gauw kramp in je nek. Dan maar alleen de voorkant bruin. Nou ja, bruin? Volgens mij heeft de zon geen kracht meer om door factor 8 heen te komen om de tijdens het fietsen bedekte lichaamsdelen nog van iets kleur te voorzien.
’s Avonds zelf gekookt en het idee om morgen naar Málaga te gaan, laten we rusten. We willen uitrusten en relaxen.

Dinsdag 16 september Torremolinos 6,4 km

We gaan vandaag even met de metro de route naar het vliegveld inspecteren. Het vliegveld ligt 2 haltes verderop. Tot onze teleurstelling kun je bij het vliegveld met geen mogelijkheid met de fiets vanaf het perron naar boven. Een andere mogelijkheid is door te reizen naar Malaga en van daaruit met de trein terug naar het vliegveld. We hebben echter geen zin om dat verder te onderzoeken; we zullen dus weer over die drukke N-weg moeten.
Weer bij de tent bestudeer ik de kaart nog eens goed en kom een heel eind over kleine binnenweggetjes richting vliegveld. Er zitten een paar blinde vlekken in.
Maar eerst gaan we op de fiets naar een reisorganisator om voor morgen een dagtocht naar Granada en het Alhambra te bespreken.
Vanaf dit moment volgen we het ritueel van gisteren weer; strand, ligbank-parasol, lezen, biertje, eten, biertje, slapen.

Terug naar index