Woensdag 17 september Granada – Alhambra 0 km.

Om 7.50 uur pikt de bus ons op bij de opstapplaats vlak bij de camping. De bus is inmiddels grotendeels gevuld met een verzameling Engels en Duits sprekende toeristen. De gids geeft op de heenreis naar Granada uitleg over de omgeving waar we doorheen rijden. Een paar keer kruisen we een weggetje waar we eerder met de fiets langs zijn gekomen.
In Granada krijgen we eerst een korte sightseeing vanuit de bus en daarna een stop vlakbij de oude stad om hier in 1 ½ uur nog iets van op te kunnen snuiven. Wij gaan naar de kathedraal en de daarachter liggende Arabische wijk.
Daarna pikt de bus ons weer op en rijden we naar het boven de stad liggende Alhambra.
Het Alhambra is een overblijfsel uit de periode 711 tot 1492 uit het Arabische tijdperk in dit deel van Spanje. Daarna is het in vervolgperiodes aangepast door koningen en keizers. Ik ga hier niet over uitweiden, zou het na moeten lezen.
We worden door een Duits sprekende gids door het complex geleid. Het is geweldig interessant en overweldigend mooi.
We gaan eerst naar de Generalife dat voor een groot gedeelte bestaat uit tuinen en de Patio de la Acequia. Heel indrukwekkend allemaal. Vooral de aanleg van de tuin, het waterverloop via leuningen, is moeilijk te beschrijven.
Daarna naar de Palacios Nazaries.Verder het Paleis van Karel V. Van buiten een vierkant met gelijke zijkanten van 64 meter. Binnenin is het een ronde cirkel met precies een doorsnede van 31 meter. In het gebouw schijnt een geweldige akoestiek te zijn.
Als laatste gaan we naar het oudste gedeelte, de tuinen, waar voornamelijk nog wat opgravingen liggen, onder andere een oude moorse toren.
Het is niet te vertellen; dit moet je gewoon zelf zien. Wij willen in ieder geval nog een keer terug. Wat we nu gedaan hebben is er alleen maar aan ruiken.
Na de rondleiding lunchen wij in het restaurant vlakbij; we eten internationaal; spaghetti bolognese, patat met kippenpoot en ijs. Wij zijn tevreden.
Om zes uur zijn we weer thuis en lopen direct door naar het centrum van het stadje. Iets onrustigs in mij zegt, dat er toch meer moet zijn dan de winkeltjes op de boulevard. Ik bestudeer de plattegrond van Torremolinos eens en we lopen daarna door nauwe straatjes via trappen en langs kleine winkeltjes een stuk naar boven. Ineens, om een hoek: een lange brede winkelstraat en uitgaanscentrum. Ik heb wat gemist! Geen tijd meer om alle winkels ‘te doen’. Ik doe nog een zwakke poging om wat eleganter schoentjes te vinden onder mijn rok. Nu loop ik op Teva’s; goed de kleur past bij mijn rok, maar of het elegant staat?! Ik vind een paar leuke slippers, maar als ik die aantrek betekent dat wel dat ik de laatste dag mijn voeten nog kapot zal lopen. Laat maar.
Henk heeft de Whoppersmaak te pakken en neemt er nog één. Ik hoef niks; hooguit een portie olijven op een terras bij de camping.
We hebben vanavond zeker 10 km gelopen plus vandaag nog het bezoek aan Alhambra. De voet’n doen dan ook zoooo zeeeeer.

Terug naar index