2008 Madrid - Portugal - Douro-Duero - Madrid

Madrid - El Escorial - -Guijuelo - La Alberca - Ciudad Rodrigo - Portugal: langs de Douro Barco de Alva -

Miranda de Douro - terug in Spanje: Zamora - Tordesillas - Aranda de Duero - Soria - Madrid

 

Voor het laatst bijgewerkt op 03/01/2009>

Home
Inleiding en Trajectgegevens

 

28/6 Beekbergen-El Escorial
29/6 El Escorial
30/6 ElEscorial-Navaluenga
01/7 Navaluenga-Hoyos
02/7 Hoyos-Guijuelo
03/7 Guijuelo-San Miguel
04-7 San Miguel-Ciudad Rodrigo
05/7 Ciudad Rodrigo
06/7 CiudadRodrigo-Barca de Alva
07/7 Barca de Alva-Mogadouro
08/7 Mogadoura-Miranda de Douro
09/7 Miranda de Douro
10/7 Miranda de Douro-Zamora
11/7 Zamora-Tordesillas
12/7 Tordesillas
13/7 Tordesillas-Penafiel
14/7 Penafiel-Aranda de Duero
15/7 Aranda de Duero
16/7 Aranda de Duero
17/7 Aranda-Ucero
18/7 Ucero
19/7 Ucero-Quintanar
20/7 Quuintanar-Vinuesa
21/7 Vinuesa-Soria
22/7 Soria-Retortilla
23/7 Retortilla-Atienza
24/7 Atienza-Siguenza
25/7 Siguenza-Jadraque
26/7 Jadraque-Madrid
27/7 Madrid-Beekbergen
   
   
   
   
   
   
 

 

 

 

Maandag 30 juni 2008 El Escorial 15 km

We hebben goed geslapen de eerste nacht in ons tentje. Ondanks de drukte was het 's nachts rustig. Als wij opstaan zijn de mensen aan het inpakken, maar ze gaan nog niet weg. Eerst bezoeken ze nog het zwembad en daarna gaan ze nog uitgebreid lunchen en zo rond vieren wordt het veld leger en leger.

We komen aan de praat met een Madrileense jongen, die wil promoten dat er in Madrid meer gefietst wordt. Hij heeft zelf al diverse landen in Europa per fiets bezocht, ook Nederland.
Na het ontbijt fietsen we naar El Escorial en bezoeken het paleis/klooster San Lorenzo. Het is een soort vesting aan de buitenkant met een paar poorten. Henk parkeert de fiets tegen de muur, maar dat is niet de bedoeling. Henk reageert verontwaardigd, maar ik wijs hem er op dat hij in Apeldoorn ook niet de fiets tegen paleis het Loo mag parkeren. Het vrij sobere complex is ontstaan tussen 1563 en 1584 in opdracht van Filips de II. Je vindt er dieverse stijlen terug, zoals Habsburgs en Bourbons. In het pantheon liggen alle Spaanse koningen vanaf Karel V begraven.Een bezoek aan dit complex is een must. Durf niet te zeggen dat je het hebt overgeslagen, als je El Escorial bezoekt!

We eten een zeer verzorgd menu del dia in de stad en fietsen daarna terug naar de camping. Onderweg stoppen we nog even bij een gedenkplaats aan de Spaanse Burgeroorlog.

Terug op de camping bezoeken we één van de drie zwembaden. De camping ziet er zeer verzorgd uit en de toiletten worden de hele dag bijgehouden in personeel in witte kleding. 's Avonds gaan we naar het cafetaria/restaurant waar een groot scherm is opgesteld voor de wereldkampioenschappen voetbal. Spanje speelt, tegen wie weet ik niet. De mensen komen uitgedost binnen met vlaggen en toeters en het is een hels kabaal. We juichen mee met de Spanjaarden en na afloop van de wedstrijd - Spanje won - word ik omhelsd door de Spaanse vrouw naast me.