2008 Madrid - Portugal - Douro-Duero - Madrid

Madrid - El Escorial - -Guijuelo - La Alberca - Ciudad Rodrigo - Portugal: langs de Douro Barco de Alva -

Miranda de Douro - terug in Spanje: Zamora - Tordesillas - Aranda de Duero - Soria - Madrid

 

Voor het laatst bijgewerkt op 03/01/2009>

Home
Inleiding en Trajectgegevens

 

28/6 Beekbergen-El Escorial
29/6 El Escorial
30/6 ElEscorial-Navaluenga
01/7 Navaluenga-Hoyos
02/7 Hoyos-Guijuelo
03/7 Guijuelo-San Miguel
04-7 San Miguel-Ciudad Rodrigo
05/7 Ciudad Rodrigo
06/7 CiudadRodrigo-Barca de Alva
07/7 Barca de Alva-Mogadouro
08/7 Mogadoura-Miranda de Douro
09/7 Miranda de Douro
10/7 Miranda de Douro-Zamora
11/7 Zamora-Tordesillas
12/7 Tordesillas
13/7 Tordesillas-Penafiel
14/7 Penafiel-Aranda de Duero
15/7 Aranda de Duero
16/7 Aranda de Duero
17/7 Aranda-Ucero
18/7 Ucero
19/7 Ucero-Quintanar
20/7 Quuintanar-Vinuesa
21/7 Vinuesa-Soria
22/7 Soria-Retortilla
23/7 Retortilla-Atienza
24/7 Atienza-Siguenza
25/7 Siguenza-Jadraque
26/7 Jadraque-Madrid
27/7 Madrid-Beekbergen
   
   
   
   
   
   
 

 

 

 

Woensdag 16 juli Aranda de Duero

Ik ben even aan het rekenen gegaan en we kunnen best nog een dag blijven. We hebben het hier ontzettend naar de zin. Achter ons staan Nederlands met 2 grote zoon en een meisje van ongeveer 3 jaar. We worden vooral vermaakt door het kleine meisje, die zodra ze wakker is begint te praten aan een stuk door. Ineens zegt ze: "papa die opa zit steeds naar mij te kijken".

We worden verder vermaakt door een eekhoorn. We kunnen zien dat hij hoog in de boom een dennenappel leeg peutert. Er valt een helft naar beneden en even later valt de andere helft vlak bij mij neer. Alsof hij het er om doet. Daarna kromt hij zijn rug en poept ook nog eens op de tent en laat zijn witte buik bewonderen als hij op zijn gemak via de bomen langzaam verder gaat.

We gaan nog even naar het stadje waar ik een bikini pas en niet koop, maar dat wist ik eigenlijk al van te voren. We vinden een prachtige Ferreteria, een winkel van sinkel waar je vanalles kunt kopen op huishoudelijk gebied, maar ook gereedschap en camping gaz. Maar ook hier hebben ze niet de tankjes die wij zoeken. Het zal een probleem worden vrees ik. We moeten nu toch eens ansichtkaartjes kopen, maar ook hier kunnen we ze niet vinden, ja in de supermarkt, maar ze zijn lelijk. We hebben ze toch maar meegenomen.

's Avonds komt er een grote bus de camping op rijden vol met Duitse pubers. Een Frans echtpaar vlucht snel naar een andere plek, als de jeugd hun tentjes rond hun caravan op gaat zetten. Wij staan precies in het looppad naar de toiletten. De jeugd groet vriendelijk, maar ja, ze zijn wel erg aanwezig. We maken een praatje met de buschauffeur. Hij vertelt dat hij 22 dagen met de groep op stap is voor een rondreis door Spanje en Frankrijk. We weten dat de chauffeur in ieder geval nog wel zo af en toe tijd heeft om in de zon te zitten, hij heeft ontzettend verbrande kuiten. Dat wordt sissen onder de douche.