2008 Madrid - Portugal - Douro-Duero - Madrid

Madrid - El Escorial - -Guijuelo - La Alberca - Ciudad Rodrigo - Portugal: langs de Douro Barco de Alva -

Miranda de Douro - terug in Spanje: Zamora - Tordesillas - Aranda de Duero - Soria - Madrid

 

Voor het laatst bijgewerkt op 03/01/2009

Home
Inleiding en Trajectgegevens

 

28/6 Beekbergen-El Escorial
29/6 El Escorial
30/6 ElEscorial-Navaluenga
01/7 Navaluenga-Hoyos
02/7 Hoyos-Guijuelo
03/7 Guijuelo-San Miguel
04-7 San Miguel-Ciudad Rodrigo
05/7 Ciudad Rodrigo
06/7 CiudadRodrigo-Barca de Alva
07/7 Barca de Alva-Mogadouro
08/7 Mogadoura-Miranda de Douro
09/7 Miranda de Douro
10/7 Miranda de Douro-Zamora
11/7 Zamora-Tordesillas
12/7 Tordesillas
13/7 Tordesillas-Penafiel
14/7 Penafiel-Aranda de Duero
15/7 Aranda de Duero
16/7 Aranda de Duero
17/7 Aranda-Ucero
18/7 Ucero
19/7 Ucero-Quintanar
20/7 Quuintanar-Vinuesa
21/7 Vinuesa-Soria
22/7 Soria-Retortilla
23/7 Retortilla-Atienza
24/7 Atienza-Siguenza
25/7 Siguenza-Jadraque
26/7 Jadraque-Madrid
27/7 Madrid-Beekbergen
   
   
   
   
   
   
 

 

 

 

Donderdag 17 juli Aranda de Duero - Ucero 70 km

We nemen even voor een poosje afscheid van de Duero en volgen de rio Arandilla. We komen in het dorpje Panaranda de Duero en als we daar via een poort naar binnen fietsen, komen we op een groot plein, Plaza Mayor uiteraard, waaraan een vreemd hoge kerk en een paleis tegenover elkaar staan. Rondom de Plaza Mayor staan allemaal oude vakwerkhuizen. In het toeristenbureautje halen we folders van de kloof Rio Lobos, ons doel van vandaag. Er is nog een man die foldermateriaal over de kloof vraagt. Hij gaat later ook met ons mee tijdens de rondleiding met gids in de kerk en daarna Palacio de Avellaneda. Het van buiten nogal strakke gebouw, heeft een mooie binnenhof met een bovengaanderij. Via een brede trap kom je uit op de bovengaanderij met een prachtig artsanado-planfond. Verder zijn er vanaf de gaanderij allerlei kamers te bezoeken met schilderijen en kleden.

We fietsen de provincie Soria binnen. Het eerste dorp dat we zien is half ingestort; Alcobade de la Torre. Bij een soort postkantoor vragen we of er ergens een winkel is. Nada. In Alcubilla stellen we de vraag opnieuw. Dit dorp ziet er beter uit en men is ook hier en daar aan het renoveren. Eerst worden we naar een bar gestuurd door een mannetje en later door vrouwen naar een klein winkeltje boven in het dorp. Het was heel grappig want overal gingen ineens deuren open. De mensen hadden ineens in de gaten dat er leven was in het dorp. De winkel heeft geen brood en dat is in de wijde omgeving niet te krijgen volgens de winkelier. Melk heeft hij alleen in 4 ltr. pakken. We kopen een pak ananaszuma en weken daar even later onze cruesli in. Best lekker.

We genieten erg van het landschap. Rode aarde, hier en daar wat landbouw en in de verte een tafelberg. We fietsen steeds vals plat. Ongemerkt klimmen we maar met de tegenwind het geleidelijke klimmen, merken we er niet veel van. Het bergachtige land in de verte komt wel steeds dichterbij en aangekomen in Sta Maria de los Hoyos worden we een klein weggetje opgestuurd richting Ucero. Na even geklommen te hebben, dalen we voornamelijk. Het is onbeschrijflijk mooi. Er groeien een soort conifeerachtige bomen. We komen nog steeds dalend in Ucero, fietsen verder langs de Rio Ucero richting Canon del Rio Lobos. De camping ligt in de kloof vlak voor de ingang naar de kloof van het Park Canon de Rio Lobos. Het is hier prachtig. Terwijl ik dit zit te schrijven met een biertje voor me op het terras van de bar zweven er grote gieren boven me. Dus even tussendoor naar de tent gerend voor de verrekijker. We wandelen nog even een eindje de kloof in. Op de rotsen zien we een soort plateau met daarop 3 beelden. We hebben de verrekijker bij ons en tot onze verwondering zijn het geen beelden met 3 hele grote gieren!! Later zien we nog meer en dan gaan ze zweven, hoog boven de rotsen. Wat een machtig gezicht. We eten bij de camping, er is maar keuze uit 1 plato, maar het is lekker. Soberanootje er achteraan en we slapen weer heerlijk.