2008 Madrid - Portugal - Douro-Duero - Madrid

Madrid - El Escorial - -Guijuelo - La Alberca - Ciudad Rodrigo - Portugal: langs de Douro Barco de Alva -

Miranda de Douro - terug in Spanje: Zamora - Tordesillas - Aranda de Duero - Soria - Madrid

 

Voor het laatst bijgewerkt op 03/01/2009>

Home
Inleiding en Trajectgegevens

 

28/6 Beekbergen-El Escorial
29/6 El Escorial
30/6 ElEscorial-Navaluenga
01/7 Navaluenga-Hoyos
02/7 Hoyos-Guijuelo
03/7 Guijuelo-San Miguel
04-7 San Miguel-Ciudad Rodrigo
05/7 Ciudad Rodrigo
06/7 CiudadRodrigo-Barca de Alva
07/7 Barca de Alva-Mogadouro
08/7 Mogadoura-Miranda de Douro
09/7 Miranda de Douro
10/7 Miranda de Douro-Zamora
11/7 Zamora-Tordesillas
12/7 Tordesillas
13/7 Tordesillas-Penafiel
14/7 Penafiel-Aranda de Duero
15/7 Aranda de Duero
16/7 Aranda de Duero
17/7 Aranda-Ucero
18/7 Ucero
19/7 Ucero-Quintanar
20/7 Quuintanar-Vinuesa
21/7 Vinuesa-Soria
22/7 Soria-Retortilla
23/7 Retortilla-Atienza
24/7 Atienza-Siguenza
25/7 Siguenza-Jadraque
26/7 Jadraque-Madrid
27/7 Madrid-Beekbergen
   
   
   
   
   
   
 

 

 

 

22 juli Atienza - Siguenza 31 km

Het ontbijt is in stijl. De tafel is gedekt op het overkapte terras en het ontbijt bestaat uit diverse soorten cake, sinaasappelsap en koffie. We hoeven niet ver vandaag. Het eerste stuk tot Imon gaat over zoevend asfalt, later het tegenovergestelde. Gaten en ribbels in en op de weg en geen vluchtstrook. Dat is weer veel in de spiegels kijken en bij achterop komend vrachtverkeer kijken of er geen tegenliggers zijn en anders van de fiets af de berm in. Gelukkig komen de meeste vrachtauto's ons tegemoet. Even voorbij Imon zijn zoutpannen.

Aangekomen in Siguenza gaan we direct naar de Informatie. Een aardige jongeman verwijst ons naar een hostal in de stad, maar als hij hoort dat we op de fietst zijn raadt hij ons vooral aan om een dag te blijven en de kloof Rio Dulce te bezoeken. Je kunt er met de fiets doorheen.

De hostal oogt mooi, maar we hebben een kleine kamer met alleen maar een Velux dakraam. Er is geen airco maar we krijgen even later een 'vliegwiel' aangeboden. Ik heb nog wat 'droge' maaltijden in de fietstassen en omdat we bijna aan het eind van de vakantie zijn, kook ik spaghetti in de badkamer. Lekker.

We bezoeken de Kathedraal uit de 12e eeuw met veel toevoegingen in de loop der jaren in allerlei stijlen. Op advies van Rik Zaal (schrijver boek Spanje - reisgids - onze bijbel) gaan we mee met een rondleiding en zijn erg blij dat we dat advies opgevolgd hebben. Vooral de Capilla del Doncel is bijzonder mooi, met name het beeld van de doncel. Ook de sacristie is heel bijzonder met in het plafond 304 koppen in medaillons uitgehouwen. De claustro krijg je ook alleen met gids te zien, is ook erg bijzonder en is gotisch. Na de rondleiding van een uur zijn we opnieuw door het vrij voor bezoekers te bezichtigen gedeelte gelopen. We zijn echt onder de indruk van het geheel, zowel binnen als buiten. Daarna lopen we naar de Parador boven aan in het stadje ligt. Het is een groot complex en het uit de 12e eeuw stammende fort/paleis heeft in de burgeroorlog behoorlijk in puin gelegen. Het is nu weer gerestaureerd. We slenteren nog wat door het stadje, zien ingestorte huizen, maar ook erg mooie gerestaureerde palazio's.
We eten in een authentieke oude herberg, lamsbout die van het bot af valt. Het water loopt me nu nog in de mond terwijl ik het op schrijf. Daar hadden we willen overnachten. Wat een sfeer op het terras aan de achterkant en het oude bruine interieur binnen.