Zuid Oost Spanje per fiets 2007

Allicante - Sierra de Segura - Sierra de Cazorla - Costa de Almeria - Sierra de Espuña - Allicante

 

Voor het laatst bijgewerkt op 02/22/2009

Home
Inleiding en Trajectgegevens

 

03/6 Beekbergen-Murcia
04/6 Bullas
05/6 Nerpio
06/6 Rio Zumeta
07/6 Hornos
08/6 Coto Rios
09/6 Coto Rios
10/6 Cazorla
11/6 Castril
12/6 Velez Blanco
13/6 Lubrin
14/6 Las Negras
15/6 Las Negras
16/6 Las Negras
17/6 Mojacar
18/6 Mojacar
19/6 El Berro
20/6 El Berro
21/6 El Berro wandeling
22/6 Rondrit Sierra EspuñaEl Astet
23/6 El Astet
24/6 Beekbergen
   
   
 

 

 

 

3 juni 2007 Beekbergen – Murcia

Ruim op tijd, dus in alle rust, gaan wij op weg naar Schiphol. Vriendin Marianne brengt ons weer met onze eigen reeds ingepakte auto naar de Vertrekhal, waar we daarna zonder een woord van ongeduld, de fietsen in de meegebrachte kartonnen dozen verpakken.
Na het inchecken hebben we nog tijd voor een kop koffie en even rondwandelen in de taxfree shops. De vlucht naar Allicante lijkt soms over hobbelige onzichtbare wolken te gaan. De pilote achter de knuppel stelt ons gerust en zet daarna de kist superzacht op de grond.
In  Allicante worden de dozen met fiets netjes gebracht en nadat we het karton hebben verwijderd staat de fiets er net zo bij als we hem in Amsterdam hebben ingepakt. We voorzien hen weer van pedalen, zetten het stuur recht, Henk pompt onder gekreun, - lijkt erg zwaar te zijn – fietspompen -, de banden op en gaat daarna op zoek naar een plek waar we de dozen kunnen verstoppen. Hij vindt een plek achter een trap bij de parkeergarage en heeft er best vertrouwen in dat we ze daar terug zullen vinden. Zo niet, dan hebben we in elk geval nog de fietspyjama’s bij ons.
De weg naar Torellano, de plek waar wij op de trein zullen stappen naar Murcia, is makkelijk te vinden. Later blijkt als we Torrellano binnen rijden dat er iets niet klopt. Het station ligt niet rechts maar links.  Dat zijn we niet gewend van Raul. (later bljkt dat we waarschijnlijk een ander weggetje genomen hebben dan Raul heeft bedoeld. Ook dit was een rustig en landelijk weggetje dus so what).
We moeten een poosje  wachten op het kleine stationnetje, waar we rustig op een bankje de tijd voorbij laten gaan en zo af en toe even snel om het gebouw heen lopen als er een vliegtuig laag komt over vliegen. Henk probeert daar foto’s van te maken, maar het resulteert steeds in een stukje blauwe lucht.
De stoptrein wacht rustig totdat wij met de beladen fietsen de hoge instap van de trein hebben genomen, elk een eigen ingang, eerst mijn fiets er in tillend, dan die van Henk, om zo voldoende ruimte te geven bij het in en uitstappen van de overige reizigers. Aan de trein zitten grote spiegels en de machinist wacht rustig tot we klaar zijn. We rijden ruim een uur door eerst een vlak landschap met kleine oude dorpjes en veel sinaasappel- en citroenboomgaarden. In de omgeving van Elche zien we veel palmbpoomkwekerijen.
Aangekomen in Murcia loodst Raul’s beschrijving ons vlekkeloos naar zijn aanbevolen hostal. Daarna hebben we nog ruim de tijd om even de belangrijkste bezienswaardigheid van Murcia te ontdekken zoals de kathedraal met daar tegenover een stadhuis. De stad komt vriendelijk op ons over,leuke pleintjes, we snuiven een aangename sfeer op,maar we slaan hem verder over. We komen vast nog wel een keertje terug.