Zuid Oost Spanje per fiets 2007

Allicante - Sierra de Segura - Sierra de Cazorla - Costa de Almeria - Sierra de Espuña - Allicante

Voor het laatst bijgewerkt op 22/02/09

Home
Inleiding en Trajectgegevens

 

03/6 Beekbergen-Murcia
04/6 Bullas
05/6 Nerpio
06/6 Rio Zumeta
07/6 Hornos
08/6 Coto Rios
09/6 Coto Rios
10/6 Cazorla
11/6 Castril
12/6 Velez Blanco
13/6 Lubrin
14/6 Las Negras
15/6 Las Negras
16/6 Las Negras
17/6 Mojacar
18/6 Mojacar
19/6 El Berro
20/6 El Berro
21/6 El Berro wandeling
22/6 Rondrit Sierra EspuñaEl Astet
23/6 El Astet
24/6 Beekbergen
   
   
 

 

 

 

 

4 juni 2007 Murcia - Bullas

Murcia uitfietsen is geen enkel probleem. Na een poosje laten we het stedelijk gebied achter ons en fietsen in een leeg landschap, met soms sporen van diep ingesleten rivierdalen. We fietsen door landschappen met afwisselend sinaasappels, citroenen, olijven, amandelen, abrikozen, perziken en artisjokken.

In een klein dorpje komt ons een auto tegemoet met daarop een geluidsinstallatie. Hij kondigt vol enthousiasme iets aan, wat weten we niet, voor wie het bestemd is valt ook niet op te maken, want er is werkelijk niemand, zelfs geen kip op straat te bekennen.

Na Mula fietsen we over de via verde, de verharde voormalige spoorlijn, die nu tot fiets-wandelpad is aangelegd. Fantastisch, zo rustig, al was op de overige wegen ook nauwelijk verkeer. Er zitten wat klimmetjes in want hier en daar zijn de kleine dorpjes ietsjes uitgebouwd met forensenwoningen en waarschijnlijk op het vroegere spoor gebouwd, zodat wij om moeten fietsen. Later krijgen we nog een paar krengen van klimmen. die een trein nooit genomen zou kunnen hebben. Het zijn er maar een paar gelukkig, de klimmen worden wat rustiger, de fruitbomen worden vervangen door amandelen en olijven en het wordt steeds rotsiger en we moeten door een paar tunnels. We genieten, zitten weer op de fiets, het is heerlijk weer, zonnig maar frisse wind. Prima fietsweer. We komen in Bullas het doel van vandaag. Het eerste wat we zien bij nog maar amper het stadje binnen te zijn gefietst, is een ferreteria. En .. we zien voor het raam gastankjes staan. En .. bij navraag blijken ze tankjesmet ventielsluiting te hebben. Het is een wonder. In Spanje is het vaak moeilijk hier aan te komen en nu de eerste dag. Dat wordt dus koken Henny! Naar de camping moeten we nog een best eind rond Bullas fietsen, een ringweg en waarschijnlijk had het wel korter gekund. Maar dan fietsen we dan toch de camping op van Henk en Geertje, hun wintervakantieplekje voor een weekje. Er zijn veel vaste standplaatsen, en er is bijna niemand. Gelukkig had Henk van Geertje ons al voorgeschoteld dat we er heerlijk konden eten bij een of andere bar. Dus na ons gedouched te hebben, gaan we op onderzoek uit. Het stadje komt een beetje slapend op ons over, rechte straten, maar soms ook weer vreemde afbuigingen, en de bar waar Henk van Geertje het over had, kunnen we niet vinden. Ook geen andere eetgelegenheid. Nog net voor sluitingstijd kunnen we wat proviand halen in een winkeltje en ik mag dus vanavond het gastankje al gebruiken. We lenen even een paar stoelen bij een caravan en zo brengen we de avond door voor ons tentje, ons voorbereidend op de dag van morgen. Geen slecht begin.