Zuid Oost Spanje per fiets 2007

Allicante - Sierra de Segura - Sierra de Cazorla - Costa de Almeria - Sierra de Espuña - Allicante

Voor het laatst bijgewerkt op 02/22/2009

Home
Inleiding en Trajectgegevens

 

03/6 Beekbergen-Murcia
04/6 Bullas
05/6 Nerpio
06/6 Rio Zumeta
07/6 Hornos
08/6 Coto Rios
09/6 Coto Rios
10/6 Cazorla
11/6 Castril
12/6 Velez Blanco
13/6 Lubrin
14/6 Las Negras
15/6 Las Negras
16/6 Las Negras
17/6 Mojacar
18/6 Mojacar
19/6 El Berro
20/6 El Berro
21/6 El Berro wandeling
22/6 Rondrit Sierra EspuñaEl Astet
23/6 El Astet
24/6 Beekbergen
   
   
 

 

 

 

 

8 juni 2007 Hornos - Coto Ríos

"Sind Sie die Verrückten?"

Gestern habe ich euch auf dem Fahrrad gesehen, aber dasz war noch weit von hier. Vierziger, dachte ich denn, aber ....". Hij roept vanaf de tafel naast ons, wanneer wij op het terras zitten te ontbijten. Wij vertellen hem wat we gisteren hebben beleefd. Hij wil nog vanalles weten. Hoe ver, hoe zwaar; of we wel helemaal sporen vraagt hij nog net niet. Hij blijkt een motor- en fietsenhandel te hebben en in de winter verhuurt hij ski's. Maar hij hoeft zelf niet altijd meer aanwezig te zijn en gaat nu de centjes uitgeven, die hij in de loop van zijn leven heeft verdiend. Het is een mooie prater. Ze hebben een mooie sportauto-cabriolet, maar zucht hij, hij moest voor zijn vrouw weer een andere erbij kopen, want het kinderzitje voor zijn kleinkind paste er niet in. Hij gaf ons de wijze woorden van een wielrenner nog mee: "Wenn man alter ist kann man besser dem Körper quelen, sonst quelt das Körper dich".

Wij wandelen nog even door het leuke plaatsje Hornos. Het doet vrolijk aan met z'n witte huizen en de bloemen overal. En wat een uitzicht op de omgeving.

We dalen daarna een flink eind, moeten nog even stoppen voor en overstekende schaap- en geitenkudde. We moeten omde bovenkant van het stuwmeer in de Rio Guadalquivir heen. Daarna volgen we de oever, klimmend en dalend. We genieten van prachtige doorkijkjes op het groenblauwe water van het stuwmeer. Ik bedenk dat ik bij het bestuderen van de kaart van Spanje ooit eens gedacht heb, dat ik daar eens wilde fietsen en nu fiets ik er.
We komen langs de camping waar we gisteren naar verwezen werden. Hij is gesloten! Na de stuw bij Tranco volgen we een smal weggetje nog steeds het meer volgend. Het is schitterend. We zien eenleuke zona acampada maar wij willen naar Coto Rios naar de camping. De camping ligt aan de rivier Guadalquivir en op de camping staan veel hoge populieren. En de hoge populieren bloeien. De camping ligt vol pluizen. En ik heb al direct na binnenkomst een allergische snotneus. Op het eerste deel van de camping staan allemaal stacaravans dicht op elkaar en het ziet er niet zo heel netjes uit. Achteraan is wel een aardig gedeelte voor tenten met leuke plekken. Het toiletgebouw is mooi en schoon; we zijn best tevreden. Een rustdag morgen? Nee,dat nou ook weer niet. Lees verder.