Zuid Oost Spanje per fiets 2007

Allicante - Sierra de Segura - Sierra de Cazorla - Costa de Almeria - Sierra de Espuña - Allicante

Voor het laatst bijgewerkt op 02/08/2009

Home
Inleiding en Trajectgegevens

 

03/6 Beekbergen-Murcia
04/6 Bullas
05/6 Nerpio
06/6 Rio Zumeta
07/6 Hornos
08/6 Coto Rios
09/6 Coto Rios
10/6 Cazorla
11/6 Castril
12/6 Velez Blanco
13/6 Lubrin
14/6 Las Negras
15/6 Las Negras
16/6 Las Negras
17/6 Mojacar
18/6 Mojacar
19/6 El Berro
20/6 El Berro
21/6 El Berro wandeling
22/6 Rondrit Sierra EspuñaEl Astet
23/6 El Astet
24/6 Beekbergen
   
   
 

 

 

 

 

15 en 16 juni Las Negras

Het stormt zo hard dat de takken uit de palmbomen waaien en de containers over de camping heen rollen om dan bij een stoep uiteindelijk om te waaien. Verder is het stralend weer. De winkel is vanmorgen open en we halen brood, zetten koffie en doen rustig aan. Om de tent hebben zich mussen verzameld en kwetterend maken ze duidelijk dat ze graag willen meeeten.

Ineens is het stil en de mussen zitten in de bomen en struiken om ons heen. "Een kat", denk ik. Ik ga eens aan de andere kant van de tent kijken en zie tot mijn schrik daar een slang van zo'n anderhalve meter schuivelen richting onze tent. We doen gauw de binnenritsen dicht en zien daarna dat hij onder de heg achter onze tent schuivelt en daarna zijn we hem al snel kwijt. Ik ga toch maar eens bij de campingbaas vragen of de slang gevaarlijk is. Op mijn vraag, wat moet ik doen, antwoordt hij dat ik hem maar op moet eten. Giftig is hij niet. Huuh, ik griezel er van. We gaan daarna naar het dorpje. Een heel lief vissersdorpje met een paar kleine winkeltjes en restaurantjes. Er is bijna niks te doen. We halen wat boodschappen, drinken wat op een terrasje en gaan weer terug naar de tent. Daarna liggen we nog een poosje op het strandje bij de camping in de schaduw en de luwte van een grote rots.

De volgende dag hebben we hetzelfde ritueel. Eerst koffiedrinken met onze 'zandbadende vriendjes', dan naar het dorp boodschappen en terrasje, naar het strand en 's avonds eten bij de tent.

En alvast weer een beetje inpakken want morgen gaan we weer verder. Het was niet de bedoeling, maar het geld is op en de enige pinautomaat in het dorp is gekraakt, zodat er geen flap te tappen valt.