Zuid Oost Spanje per fiets 2007

Allicante - Sierra de Segura - Sierra de Cazorla - Costa de Almeria - Sierra de Espuña - Allicante

Voor het laatst bijgewerkt op 02/22/2009

Home
Inleiding en Trajectgegevens

 

03/6 Beekbergen-Murcia
04/6 Bullas
05/6 Nerpio
06/6 Rio Zumeta
07/6 Hornos
08/6 Coto Rios
09/6 Coto Rios
10/6 Cazorla
11/6 Castril
12/6 Velez Blanco
13/6 Lubrin
14/6 Las Negras
15/6 Las Negras
16/6 Las Negras
17/6 Mojacar
18/6 Mojacar
19/6 El Berro
20/6 El Berro
21/6 El Berro wandeling
22/6 Rondrit Sierra EspuñaEl Astet
23/6 El Astet
24/6 Beekbergen
   
   
 

 

 

 

 

19 juni Mojacar - El Berro

Het eerste stuk kunnen we een heel eind over een fietspad langs de zee fietsen tot het einde van de boulevard in Garrucha. Daarna moeten we even zoeken naar het vervolg van onze weg. We komen langs veel bebouwing en we zien nog hele terreinen klaar liggen voor nog meer betonblokken. Hoe ze dat willen doen weet ik niet want de infrastructuur is beslist nog niet aangepast op de toestroom van mensen. Gelukkig komt na het dorpje Villaricos weer een mooi stuk kust. We volgen de beschrijving in het boek van Raul naar het treinstationnetje van Pilar de Jaravia. We moeten daar een poos wachten op de trein naar Murcia, maar we maken van de gelegenheid gebruik om in het dorpje te lunchen. We verbazen ons over de lage prijzen die ze berekenen.

In de trein treffen we een conducteur die ook van fietsen houdt en kort geleden ook gefietst heeft in Cabo de Gata. Hij is erg enthousiast over onze fietsen en over de reizen die we al gemaakt hebben. Hij maakt het ons zo aangenaam mogelijk.De reis per trein voert ons over een soort vlakte tussen een paar lage bergruggen in. We zien tuinbouw en fruitteelt, maar gelukkig geen grote plastic kassen. Ons doel is Sierra de Espuna, ook al weer een Park Natural, en we stappen uit de trein in Alhama de Murcia. We fietsen daarna een schitterend landschap in met een mooi zicht op de Sierra Espuna links en aan de rechterkant een ruim uitzicht over de omgeving met soms wonderbaarlijke van rode steen, ik denk erosiespleten in het landschap.

De laatste kilometers klimmen weer,wat een gezwoeg tegen de wind in. Wat zijn we blij wanneer we eindelijk de camping bereiken in el Berro. Het is een erg leuke camping, vriendelijke ontvangst en de technische man op de camping is net bezig netten te spannen boven de tentplaatsen ter bescherming tegen de zon. Dirk: het blijkt een Nederlander te zijn, die op zoek naar hij wist zelf niet waar, hier is gestrand en er nu inmiddels woont. Hier willen we een paar dagen blijven, weten we al na een uurtje. De bar is gezellig, de omgeving schitterend en we hebben nog even tijd. Het dorpje is nog erg authentiek, witte vierkante huizen en de bakker heeft zulke lekkere gevulde empanada's. Allerlei soorten.