Zuid Oost Spanje per fiets 2007

Allicante - Sierra de Segura - Sierra de Cazorla - Costa de Almeria - Sierra de Espuña - Allicante

Voor het laatst bijgewerkt op 02/22/2009

Home
Inleiding en Trajectgegevens

 

03/6 Beekbergen-Murcia
04/6 Bullas
05/6 Nerpio
06/6 Rio Zumeta
07/6 Hornos
08/6 Coto Rios
09/6 Coto Rios
10/6 Cazorla
11/6 Castril
12/6 Velez Blanco
13/6 Lubrin
14/6 Las Negras
15/6 Las Negras
16/6 Las Negras
17/6 Mojacar
18/6 Mojacar
19/6 El Berro
20/6 El Berro
21/6 El Berro wandeling
22/6 Rondrit Sierra EspuñaEl Astet
23/6 El Astet
24/6 Beekbergen
   
   
 

 

 

 

 

20 juni Camping El Berro

Degene die mij kent, begrijpt dat dit één van de zwaarste dagen van de vakantie voor mij is geweest. Een echte rustdag. Henk was tevreden met zijn boek, ik had eerst nog wat te rommelen, maar kan moeilijk op de stoel zitten. Loop een rondje linksom de camping, eentje rechtsom, doe een wasje, kortom ik verveel me. Toch maar het boek geologie van de Hoge Veluwe. Het houdt me even bezig. Heel interessant hoe de diverse bodems zijn ontstaan. Gelukkig is er een zwembad, Henk gaat ook even mee, maar vindt het water koud. Ik zwem 30 baantjes en knap er helemaal van op. 's Avonds bij de bar treffen we Hollanders waarmee we gezellig even babbelen en wat nuttigen.

21 juni Wandelen

Vanaf de camping kunnen we een grotendeels beschreven wandeling van 10 km volgen door de omgeving. Erg leuk en afwisselend. We speuren naar moeflons op de hoge rotsen. We verwonderen ons over de vele soorten vlinders onderweg. En ontdekken een sprinkhaan, die wanneer hij sprinkt een mooi blauw lijf heeft. Lijkt dan op een vlinder. Het laatste stuk gaat dalend door een droge rambla, stenig en soms steil. Wanneer ik aan een tak steun zoek, knapt deze af en ik glij een stuk over de losliggende stenen in de rivierbedding naar beneden. We lopen op lage wandelschoenen en de zolen hebben niet het geschikte profiel voor dit werk.

22 juni Rondrit Sierra Espuna

Zonder bagage fietsen we omhoog het gebergte in. We moeten stevig klimmen, maar bij elke bocht worden we beloond met steeds weer nieuwe doorkijkjes. Het laatste stuk is behoorlijk afzien, haarspeldbocht na haarspeldbocht, we stijgen tot 1200 mtr. Boven is het een stuk frisser. We genieten een poosje van het uitzicht en dalen dan eveneens langs haarspeldbochten naar beneden. Fantastisch. Vervolgens fietsen we onderlangs het gebergte naar Pliego. We hebben het op een gegeven moment voor de wind en fietsen met zicht op een wonderlijk landschap met rode aarde waarin weer rode spleten vermoedelijk door erosie. We rijden boven de 30 km per uur want we hebben de wind in de rug. Na Pliego kronkelen we weer over een gebergte naar boven en daarna via een licht golvende weg, komen we weer bij de afslag El Berro, waarna we nog 5 km mogen stijgen. In het zwembad koelen we even lekker af en de dorst lessen we met lekker koel tapbier bij de gezellige bar.