17 juni 2004 Salamanca :0 km

De bushalte is voor de camping en de bus brengt ons naar het centrum. Als eerste gaan we naar de prachtige Plaza Mayor. Een groot plein omgeven door prachtige barokke huizen. Je kunt helemaal rond lopen onder de bogen, dus in de schaduw van arcades, waar nog allerlei beeldhouw of schilderversieringen aangebracht. Werkelijk schitterend. Daarna volgen we een toeristische route en komen bij de universiteit, en daarna de indrukwekkende kathedraal. Verder bezoeken we nog het Monesterio de les Duenas, waar we een kaartje kopen bij een non van zeker 80, misschien wel 90, maar het kan ook best dat ze al 100 jaar is. Nee, een rondleiding hoeven we niet. Ze hoeft echt niet mee de uitgesleten trap op. We willen alleen even zitten op een bankje in de schaduw onder de galerij in de patio en genieten van de serene rust die er heerst.
’s Avonds kook ik zelf onder het toeziend oog van wel twintig musjes. Daarna schuiven ze aan tot op zo’n afstand van 30 cm van ons borden zijn tevreden met kruimeltjes die van het vandaag wel erg kruimelige stokbrood toevallig hun richting opvallen.

Met een highlighter kleur ik een route in op de vandaag gekochte Michelinkaart; een route die we na Zamora gaan volgen richting Burgos, waar de St. Jacobsroute willen gaan oppakken richting Bordeaux.

Terug naar index