20 juni 2004 Medina de Rioseco – Carríon los Condes : 73,5 km

Henk heeft lichtelijk last van een Gatto (Spaans voor mannelijke kat). De vorm van de dag breekt dan ook pas laat bij hem door. Ach, wat maakt het uit. Eerst gaan we naar de bakker en eten in het parkje ervoor met zicht op het eindpunt van het Canal de Castilla.
Een mooie etappe, vlak met zijwind en soms ietsjes in de rug. We volgen de P 913 en komen langs Castil de Vela, een oud bouwvallig gehucht, deels nog ommuurd met nog resten van een kasteel. Totaal geen toeristische activiteiten hier. Ach voor die twee hun eigen weg zoekende fietsers knap je niet zo’n dorp op. Het ene dorpje wordt gevolgd door het volgende. Men leeft hier duidelijk alleen van de landbouw. We fietsen nu dan ook door de beruchte Tierra de Campos. Berucht om zijn harde wind, hitte maar ook kou, geen beschutting. Van hitte hebben we geen last. Het is schraal koud; zo’n 16 à 18 graden schatten we. Dan maar de jasjes aan en een shirt met lange mouwen. Alleen ik dus, want Henk komt tot de ontdekking dat hij de zijne is vergeten; en ook zijn lange broek. Hoezo, veel lichtere fietstassen.
We komen midden in de landerijen over een Romeinse brug. Het is zo vlak en er is zo veel te zien. Na Parades de Nava, voor het eerst een klein stadje vandaag, zijn ze bezig de weg te vernieuwen en mogen we een stukje over zand met voor de afwisseling gevolgd door een paar klimmetjes, die worden beloond met een schitterend vergezicht over de Tierra de Campos. De laatste 12 km. gaat over een drukke C weg. Het is even wennen. We hebben vandaag haast nog geen auto gezien. Carríon los Condes is een levendig plaatsje. Hoe kan het ook anders. Het krioelt er van de bedevaartgangers. De camping is eenvoudig en ligt tegen het plaatsje aan. Tijdens het tent opzetten op de camping krijgen we een buurman. Amsterdammer; komt fietsend vanuit Porto. Even een praatje natuurlijk, maar daarna het stadje in, de kerk bezichtigen en de terrasjes verkennen. De wind is nog steeds koud.
’s Avonds eten we in een leuk tentje met allemaal bedevaartsgangers, die op weg zijn naar Santiago de Compostela. De meesten hebben instappers aan de voeten.

Terug naar index