30 juni 2004 – naar Hossegor : 39 km.

’s Nachts staat ons hart bijna stil van schrik. Vlak achter onze tent is een vreselijk kabaal. Achter de omheining in het bos staat een watertoren en daar springt een motor aan. Ach, in de loop van de tijd went ook dat.
We fietsen over een mooi fietspad naar Hossegor.
Les Landes is niet vlak! Duinen, en niet van die kinderachtige als in Nederland. Leg er asfalt op en je hebt een beklimming. De markt in Hossegor, waar ik eigenlijk voor kom is niet veel bijzonders. Veel te toeristisch. Dan maar een cappuccino en daarna even winkeltjes bekijken. Oh, wat een leuk t-shirt voor Stef. Hm, wel erg prijzig. Ach, die kunnen we vast ook wel vinden in Bouceau. Daarna fietsen we over de boulevard, nog een heel stuk langs een strandweg en daarna dezelfde weg weer terug.
Terug in Bouceau halen we nog een crêpe, waarbij schooiende musjes tot bijna op de rand van het bord komen. Daarna brengen we de fietsen terug naar de camping, lopen daarna de twee kilometer naar het strand, zitten eventjes, lopen daarna weer terug; eten, daarna weer lopend naar een strandtent om voetbal Nederland – Portugal te zien. We zitten op boomstronken en met de voeten in het zand. Heel apart. Na afloop gaan we natuurlijk nog even heel romantisch onder de sterrenlucht naar de zee kijken. Daarna weer twee km. lopen terug naar de tent. Och, dit is zomaar even een opsomming om te laten zien dat we op een rustdag toch niet echt stil zitten. Soms wordt Henk doodmoe van mij geloof ik.

Terug naar index