2 juli 2004 naar Leon : 30.5 km.

Vanmorgen begint de watertoren om acht uur te lawaaien, de kerkklok luidt, we staan op.
Ontbijtje met een eitje, even wat rond de tent rommelen en voor tienen zitten we al op de fiets en rijden over een mooi vlak fietspad door varenbossen.
Er is markt in Leon. De eerste kraam die ik zie is met tafelkleden. Ik dwing mezelf om er dit jaar niet een te kopen. Maar ik voel, er moet toch iets worden gekocht. Het worden een paar leuke kettinkjes. Henk past een zonnebril van Eur 3,-; hij is niet tevreden over de kwaliteit van het glas. Wat een leuk plaatsje trouwens, er staan een aantal vakwerkhuizen, heel apart. Na een terrasje en nog een paar platen heel speciale ham te hebben gekocht, dat ter plekke van een ‘bil’ wordt gesneden, fietsen we terug. ‘s Middags boulevard, t-shirt Stef zoeken, gevonden, hier nog duurder, en niet hetzelfde tekentje erop, verder naar strand, nog hogere golven dan gisteren, terug naar tent, koken, eten, naar het dorp, paar pilsjes. Ja zo ziet onze rustdag er uit.
Onder het eten kwamen trouwens nieuwe bewoners achter ons staan met een paar honden. De rottweiler komt naar Henk toe met als vraag in zijn bruine ogen: “wil je mijn muilkorf even wat losser maken of nog liever af doen?” Ik kijk dwingend de kant op van de nieuwe buren. Het wordt gevoeld en de hond wordt geroepen. De ‘bleke’ als wat oudere labrador is niet in ons geïnteresseerd.

Terug naar index