Van Sevilla naar Castets

Gebruikte literatuur:

Via de la Plata van Bert Sitters http://www.fietswegen.nl
St. Jacobs Fietsroute deel 3 van Clemens Sweerman

Aantal gereden kilometers: 1750 km op een Idworx http://www.bikebasics.de
Periode: 3 juni t/m 3 juli 2004

"Veel plezier, Bert Sitters, Nieuwegein, 2 februari 2003" staat in het door Bert gesigneerde boekje "De Zilverroute", op de fiets van Sevilla naar Santiago de Compostela. Het boekje hadden we gekocht op de fietsvakantiebeurs.

Het plezier begint met voorpret, want zo kun je de voorbereiding toch wel noemen. We hadden de Michelin Toeristische wegenatlas van Spanje en Portugal gekocht, en van de kaartjes waar we 'overheen' zouden fietsen, een kleurenfotokopie gemaakt. Daarna met een highlighter de route ingekleurd, zodat het hele boek niet mee hoefde. En het is best prettig dat je onderweg steeds een kaartje af kunt werken en daarna weggooien. Waar we nog wel een beetje mee zaten was de terugreis.We hadden een fietsbus besproken in Castets vlak bij Bordeaux. Als we dan in Santiago aan zouden komen konden we volgens mij vrij makkelijk met de trein die richting op. Dat kon ook wel volgens internet, maar we hadden geen zin om vooraf te reserveren, en halverwege de fietstocht geen zin aan stress of het wel te regelen was, wat we wilden. Dus besloten we de hele route niet af te fietsen en zelf een doorsteekroute te zoeken richting Burgos en daar weer op de St Jacobsroute verder te fietsen, omdat we graag de Roeland-pas over de Pyreneën wilden fietsen. Hier hebben we geen spijt van gehad. Ook op het gedeelte wat niet uitgestippeld was en waar we geen informatie over hadden, kwamen we bijzondere stadjes en dorpjes tegen. Vooral Medina heeft veel indruk op ons gemaakt. Het stadje toonde veel verval; gelukkig was men het al wat aan het restaureren.

Een van de hoogtepunten was de Tentudía, waar we noodgedwongen een nacht boven op de berg naast een groot klooster zijn blijven staan. Ach en nu blader ik eens door de aantekeningen om nog meer bijzondere herinneringen te noemen. Het zijn er teveel om op te noemen. Ik hoop dat de lezer de beleving die wij gehad hebben een beetje uit het verhaal kan meebeleven.

Verder wil ik er niet al te veel vooraf over zeggen. Het 'gevoel van de dag' staat uitgebreid in de beschrijving van dag tot dag. Bewust heb ik er niet al te veel informatie in opgenomen, die ook terug te vinden is in de beschrijving van Bert Sitters. Het gaat om onze beleving en onze indrukken en ons gevoel.

Daarom besluit ik nu met: veel lees- en 'plaatjes'-kijkplezier. Mocht je nog nadere informatie wensen, neem dan kontakt op via mijn e-mailadres, wat vermeld staat op de startpagina.. Al mijn foto's heb ik lang niet kunnen plaatsen. Wil je meer zien of weten, laat het mij weten, dan maken we een afspraak. Want zelf raak ik niet gauw uitgekeken en vooral niet gauw uitverteld.

Terug naar index